Vi bruker nærmiljøet vårt aktivt og har ukentlige møter hovedsakelig ute i Estenstadmarka (rett ved Steinan), men av og til er vi i Hoeggen kirka.
I tillegg drar vi innimellom på tur i helger - sommer som vinter  i hytte, gapahuk, snøhule, under åpen himmel, telt eller lavvo og gjerne også med kano. Om sommeren drar vi ofte på leir. I august i fjor var vi på kretsleir på Herøy, sammen med mange andre speidere fra Norge og hele verden.  Det var kjempegøy og i bildearkivet på nettsiden vår har vi noen bilder fra våre aktiviteter og opplevelser. Som KFUK-KFUM-speider er vi en del av et stort speiderfellesskap, verden over. Vi er opptatt av å ha det artig sammen, øver oss i å bruke naturens muligheter, trener på ulike praktiske ferdigheter for å mestre mange slags utfordringer.

Speideraktivitetene er veldig allsidige og intensjonen er å tilpasse aktivitetene til aldersgruppen og det gjør vi gjennom lek og moro.  Et eksempel på det er at de yngste lærer seg å lese enkle kart gjennom å finne skatter gjemt i skogen, og etter hvert som de blir større trenes de videre til å bruke kart og kompass til å dra på turer.  Slik gjelder også med f eks generell turtrening, førstehjelp, naturkunnskap, matlaging på bål og ikke minst trening til samarbeid og fellesskap med andre.

Vi har hatt besøk av TV-Risvollan som har filmet oss på et speidermøte. Resultatet finner du her:

 

Høres dette gøy ut så ta kontakt med oss og ta gjerne med vennene dine også.  Vi hører gjerne fra deg! Du finner også mer om speideren på speiderforbundssiden, på denne linken: http://kmspeider.no